Freja Partner lanserar AI-projekt

Nyhet

23 februari 2024

Efter en tids planering, strategiframtagning och partnerletande så offentliggör nu Freja Partner sin AI-satsning inför 2024. Tillsammans med Eghed vill nu Freja Partner revolutionera juristbranschen ytterligare.

Begreppet AI har väl undgått få, och det är möjligen snarare så att det nu känns lite uttjatat. Men utvecklingen går i rasande takt och Freja Partner gör nu en egen satsning inom AI.

”I begreppet framtidens juristbyrå väver vi in mycket, dels vårt sätt i att leverera juridik i partnerskapsformat på ett smidigt och lättillgängligt sätt, dels att vi använder teknik och hjälpmedel för att öka effektivitet och transparens. Samt att skapa en smidigare vardag för våra medarbetare. Därför känns det såklart helt rätt att vi även gör en satsning inom AI” säger Erik Johansson ansvarig för affärsutveckling och delägare på Freja Partner.

Strategiskt ämnar Freja Partners AI-projekt att generera högre effektivitet och kundnöjdhet, samt ökad kvalitet och precision i våra leveranser.

”Många ser digitalisering och AI-verktyg som ersättare, men vi ser det som komplement. Det är en viktig distinktion. Vårt mål är inte att ersätta personer, utan att komplettera vår medarbetare för att skapa en ännu mer effektiv och kvalitetssäkrad leverans. Det personliga bemötandet ser vi fortsatt och framåt som en extremt viktig del när det kommer till juridisk hjälp” fortsätter Erik.

Rent konkret innebär Freja Partners AI-satsning en framtagning av ett verktyg som ur alla tillgängliga perspektiv hjälper till med granskning, och på sikt upprättning, av juridiska dokument och avtal. Mer än så avslöjas inte i detta tidiga skede.

Edward Strömstedt, senior jurist på Freja Partner samt en av initiativtagarna till detta projekt, ser med stor tillförsikt på satsningen ”Jag är helt övertygad om att AI kommer att stöpa om juristers arbetssätt framöver. Jag är också glad att vi kan göra denna satsning och visa att vi är tidiga på denna omställning och visa att vi inom branschen är mottagliga för förändring” säger Edward.

Freja Partner har teamat upp med Göteborgsbaserade Eghed i detta projekt, vilket i slutänden var ett självklart val.  Eghed är i absolut framkant av AI-utvecklingen i Sverige och har dessutom en jordnära och personlig approach i sina samarbeten.

Samarbetet mellan Freja Partner och Eghed är tvåeggat, Freja Partner bistår nämligen även Eghed med juridisk hjälp och kompetens i deras verksamhet.

”AI-utvecklingen är fantastisk, men den går väldigt snabbt. Det uppstår hela tiden juridiska frågor och gråzoner på vägen som är viktiga att belysa och agera på löpande. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete där våra två bolag kan hjälpa varandra framåt” säger Fredrik Hofflander, CTO grundare av Eghed.

Freja Partner har som ambition att kunna implementera sitt AI-verktyg redan under 2024.

”Vi vet att utveckling och implementering av den här typen av projekt tar tid. Vi har under 2023 integrerat vår egenutvecklade digitala plattform Legalroom, ett arbete som stundtals har varit krävande. Vi har dock delat upp vårt AI-projekt i mindre segment med tydligare kravspecar vilket skapar förutsättningar för att kunna dra nytta av detta verktyg redan under 2024” avslutar Erik Johansson.

 

 

 

För mer information, kontakta Erik på erik.johansson@frejapartner.se

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på DI Gasell