Malin Sjöblom – Customer Success!

Medarbetare

23 april 2020

Vår egen Malin Sjöblom har sedan starten av 2020 gått in i rollen som Customer Success Manager. Malin har varit med bolaget sedan start och varit en bidragande faktor till bolagets tillväxt under de snart fyra åren som bolaget varit aktivt. Vi tog en liten pratstund med Malin där hon ger sin syn på bolaget och hennes nya roll.

 

Bolaget har på knappt fyra år vuxit kraftigt, hur ser du på den resan?

Det har hänt väldigt mycket sedan Freja startade och det har varit otroligt kul att få vara en del av ett företag som vill göra skillnad för hur företag jobbar med de juridiska utmaningar de stöter på. Våra kunder varierar från mindre aktiebolag upp till börsnoterade bolag och det är både utmanande och intressant att försöka hitta en bra lösning för bolag som kan skilja sig otroligt mycket från varandra både när det kommer till bransch, storlek och ambitioner. Vi har gjort väldigt mycket på dessa fyra år, men vi har fortfarande mycket att göra framåt för att göra det lättare både för oss och våra kunder att arbeta löpande med juridiken i deras verksamheter.

 

Hur skulle du beskriva din nya roll som Customer Success Manager?

Jag har från årsskiftet gått in i rollen som CSM här på företaget. Den innebär att jag kommer vara den som har löpande kontakt med alla våra avtalskunder, som ser till att de får ut mesta möjliga av sitt partnerskap med oss, att de nyttjar de tjänster de har tillgång till samt att vi följer upp alla ärenden ordentligt så att inget faller mellan stolarna. Spindeln i nätet kanske är rätt ord att beskriva mig med, hur smickrande det nu låter.

 

Vad är viktigt för dig 2020? Det jag ser som viktigast är att se till att alla våra kunder får bra hjälp på rätt nivå, att de är nöjda när vi avslutat ett ärende samt att de kommer igång och nyttjar alla mervärdestjänster som faktiskt ingår för alla våra kunder. Jag är både taggad och förhoppningsfull inför året och går in i min nya tjänst med vetskapen om att vi erbjuder en otroligt värdefull tjänst som gör stor skillnad för de företag som valt att gå in i ett partnerskap med oss.

 

Har ni frågor direkt till Malin så finns hennes kontaktuppgifter under om oss!

 

 

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på DI Gasell