Välkommen Emelie -ny jurist i vår processgrupp!

Karriär

09 oktober 2020

Emelie Thyrfalk startade hos oss den första september och har således varit hos oss i en dryg månad. Vi är väldigt glada över att ha henne här, både sett tillkompetens och personlighet. Emelie ingår som jurist i vårt processteam och kommer primärt att hjälpa våra klienter med tvistlösning, men har även bred avtalsrättslig kompetens. 

Vi tog oss en pratstund med Emelie för att kunna presentera henne lite djupare. 

 

Välkommen Emelie! Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Tack! Det känns väldigt fint att ha hamnat hos er på Freja Partner.

Jag är en norrländsk och energisk tvåbarnsmamma och yogalärare som arbetar som jurist. Mitt liv fylls, förutom mitt juridiska arbete, av tid med min familj, naturupplevelser, träning eller yoga. Jag har även ett stort intresse för inredning och diverse pyssel. Sedan jag var fem år gammal har jag spelat och tränat fotboll på ett seriöst plan varför lagsport ligger mig varmt om hjärtat. Dock har jag nu lagt skorna på hyllan. Jag har som målsättning att klara av en klassiker innan jag fyller 40 år och har redan klarat av tjejklassikern under min 30-årskris. Jag har finska och norska gener vilket gör mig till en skön skandinavisk blandning.

Utöver juridik rent allmänt, brinner jag för frågor som rör jämställdhet, miljö och hållbar utveckling. Mina svagheter återfinns framförallt i mitt godis- och rödvinsbegär samt mina barns vädjande blickar. Min resa till Freja Partner har varit kurvig och inneburit många åksjukor men varit värt varje tvärt kast.

Jag läste juristprogrammet och tog min examen i Uppsala Universitet och fortsatte min karriär efter studierna på Migrationsverket i Gävle. Som så många jurister gör tidigt i karriären sökte även jag tingsnotarietjänstgöring och fick en plats vid Borås tingsrätt. Resan nedåt i Sverige fortsatte och när jag avklarat min tid i statens tjänst påbörjade jag min kommersiella karriärsbana hos en advokatfirma. Där arbetade jag med konkurser, entreprenad, hyres- och fastighetsjuridik samt övrig affärsjuridik. När min längtan efter mer process pickade på sökte jag en tjänst som processjurist på ett större inkassobolag. När min längtan efter mer breda kvalificerade juridiska spörsmål pickade på så kom möjligheten att fortsätta min karriär hos er på Freja Partner. Något jag är mycket tacksam för idag. Vid sidan av detta har jag utbildat mig till yogalärare och värnar mycket om att hitta balans i livet.

 

Hur ser du på Freja Partner, och vad kommer du att kunna bidra med på Freja fortsatta resa?

Freja Partner är för mig en nytänkande och modern juristbyrå som värnar om ”mjuka värden” på alla plan och som arbetar långsiktigt och med en ambition att skapa goda och hälsosamma relationer. Freja partner är verkligen framtidens juristbyrå med det upplägg som erbjuds och som gör juridiken tillgänglig, nyttig och begripligt för företagen. Det som jag tycker är särskilt bra med Frejas affärsidé är att vi arbetar proaktivt med våra kunder och inte enbart med att släcka bränder. Vi vill hjälpa företagen att undvika att hamna där och om man mot förmodan hamnar i tvist så har vi hjälpt företaget till de bästa förutsättningarna för en bättre utgång. Just den delen gör att mitt arbete får en bredare mening även ur ett samhällsperspektiv.

Jag hoppas och har som målsättning att kunna bidra med positiv energi och en tämligen bred kompetens till Freja Partner. De värderingar, visioner och arbetssätt som Freja förespråkar är precis i linje med vad jag själv tror på, varför det är lätt för mig att hjälpa företaget på den fortsatta banan. Förhoppningsvis kan jag även hjälpa företaget i att ta fram strategier och planer för såväl arbetet med jämställdhet som miljö och hållbar utveckling.

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på DI Gasell