Välkommen Michael -ny CFO på Freja Partner

Medarbetare

07 februari 2020

2019 fortsatte Freja Partners tillväxtresa, för tredje året i rad så dubblades nästintill omsättningen och landade på cirka 14 MSEK. Vi är såklart extremt stolta och glada över att vår resa har gått såpass fort och att vi har fått ett sådant fint gensvar från marknaden med vår affärsmodell. Tillväxttakten sätter givetvis press på vår organisation i att följa med och vara anpassningsbar, i alltifrån arbetsbelastning till rutin och kontroll. 2019 var parallellt med ett starkt tillväxtår även ett år med fokus på organisatoriska frågor och arbetssätt som medförde en hel del förändringar och vi känner oss nu väl rustade inför framtiden.

I linje med detta anställde vi i höstas vår nya CFO, Michael Aresund, vilket vi är väldigt glada över. Vi passade på att ställa några frågor till honom!

 

Välkommen Michael! Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Jag är 46 år och bor strax utanför Göteborg tillsammans med min familj. I slutet av 90-talet utbildade jag mig till ekonom vid Handelshögskolan i Göteborg och har idag över 20 års erfarenhet inom allt från redovisning och ekonomistyrning till verksamhetsutveckling. Min erfarenhet kommer främst från stora internationella koncerner där jag bland annat varit verksam som ekonomichef och CFO. Jag försöker alltid hålla ett stort kundfokus i mitt arbete och tycker om att utmana min omgivning till ständig förbättring. Mina egenskaper passar väl in i den affärsmässiga kultur som finns i företaget, och jag hoppas att vi kan utveckla den ytterligare tillsammans med våra kunder. På fritiden har jag ett nyvunnet intresse i padel, vilket passar bra då vi är många på Freja som gillar att spela.

 

Hur ser du på Freja Partner, och vad kommer du att kunna bidra med på Freja fortsatta resa?

Freja Partner är ett väldigt spännande företag som bidrar med en helt ny affärsmodell inom den juridiska världen. Vi är ett snabbt växande företag och märker på våra kunder att det finns en stor efterfrågan på en partner som utmanar och kompletterar de traditionella advokatbyråerna. Vi utgår alltid från våra kunders behov och försöker t.ex. hjälpa dem med att undvika problem via proaktiv juridisk rådgivning. Vi har också påbörjat en stark utveckling med digitala verktyg som kommer hjälpa våra kunder ytterligare. Min uppgift blir framförallt att säkerställa att vi klarar av att balansera fortsatt tillväxt med lönsamhet i bolaget, och se till så att vi utvecklar verksamheten i rätt riktning. Det skall bli fantastiskt kul att få vara med och bygga upp en ny och stabil utmanare på marknaden!

 

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på DI Gasell