Everlasting

Kundcase

Något vi uppskattar med Freja Partner är att vi får en personlig kontakt.

Yamilé och Madelene

Under Bokmässan 2018 var Yamilé och Madelene på plats här i Göteborg för att delta med sitt företag Everlasting. Eftersom Yamilé vanligtvis arbetar från Varberg och Madelene från Stockholm passade vår jurist George Jansizian på att träffa dem nu när de besökte Göteborg. Everlasting är en kund som Freja Partner annars har digital kontakt med, då är det extra roligt att träffas i verkligheten. När George började på Freja Partner kände han att detta arbetssätt var något som skulle passa Everlasting perfekt, då han sedan tidigare kände till Yamilé och bolaget.

I Everlastings monter på Bokmässan visar de upp många titlar som de publicerat. De har ett unikt koncept där deras förlag ger ut böcker som både de själva och andra författare skrivit. Everlasting har funnits sedan 2015 och deras affärsidé är att författarna själva är med och investerar i utgivningen av deras bok, samtidigt som de får hjälp med allt som en utgivning innebär. Everlasting arbetar med vissa typer av genre och har ca 20 författare i portföljen. Just nu är det fantasyböcker som säljer allra bäst. De försöker hitta sådant som sticker ut och tar bland annat in utländska manus som toppar listor och översätter sedan till svenska.

”Om du väljer att skicka ditt manus till ett traditionellt förlag är det svårt att vara okänd, då blir man ofta bortsållad på grund av att man inte har ett känt namn och det tycker vi är tråkigt. Vi på Everlasting följer upp varje bok som kommer in, vi meddelar dig oavsett om du blir antagen eller inte, det är också ovanligt hos de traditionella förlagen.” säger Madelene Lundvall.

”Något vi uppskattar med Freja Partner är att vi får en personlig kontakt. Vi har en bra relation med George och vi behöver till exempel aldrig upprepa oss när vi ringer, för George är insatt i vårt förtag och våra olika situationer. Även om Freja Partner växer så har vi alltid fått ett mycket personligt bemötande, sådant som vanligtvis kan vara svårt i större företag. George är bra på att förklara sådant vi inte förstår, han kan också vara väldigt rak mot oss vilket vi uppskattar. ”Så här får ni absolut inte göra” kan George säga och vi har lärt oss jättemycket på det.” säger Yamilé Andreasson Craig.

”Vi försöker arbeta bort den stereotypa bilden många har av jurister. Vi på Freja Partner är något annat, vi är precis som Yamilé säger mer personliga. Det roliga med att arbeta så nära kunderna är att jag också får lära mig massor. Mitt jobb är att svara på alla frågor från Yamilé och Madelene och förstå alla nya utmaningar de ställs inför, därför måste jag utvecklas hela tiden.” säger George.

”Vi har märkt att företag i vår bransch verkligen behöver juridisk hjälp. Avtal mellan oss och samarbetspartners, författare och designers är viktiga bitar som verkligen kan ställa till det om det inte är korrekt gjort. Just nu hjälper George oss med att göra om många avtal så att de ska vara vattentäta både för oss och för till exempel författaren. Om vi ska skriva under andras avtal kan vi skicka även det till George för granskning. Jag skulle verkligen råda alla till att ha någon som kan hjälpa till med denna typen av frågor. Jag rekommenderar Freja Partner, men George är våran.” säger Yamilé och skrattar.

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på DI Gasell