System Hall

Kundcase

Jag gillar Freja Partners upplägg, det är schyst att jag har koll på mina kostnader.

John och George

System Hall utvecklar den senaste tekniken inom den förädlande träindustrin. De tillverkar maskinlinjer och erbjuder en totallösning med kontroll på allt från byggnation, installation, service och programmering. Samarbetet mellan System Hall och Freja Partner började en dag då Andreas befann sig i Falkenberg och ringer och frågar om han får göra ett besök hos dem.

”Det var riktig tajming att Andreas ringer mig just då. Internt hade vi precis börjat prata om att ta hjälp i våra juridiska frågor och funderade på hur vi skulle gå tillväga.” säger John på System Hall som svarade i telefonen när Andreas ringde. ”Branschen har förändrats det senaste. De stora koncernerna blir allt större och har stor påverkan, de har format om branschen och nu blir det allt viktigtare att skriva avtal mellan olika parter. Tidigare räckte det med ett ordererkännande. Vi har inte råkat ut för någon tvist, men det har kostat oss tid och pengar att inte ha full koll på våra avtal.” forsätter John.

System Hall arbetar både nationellt och internationellt. Till exempel sitter de i estniska upphandlingar där George är ett juridisk bollplank i processen.

”System Hall har stenkoll på branschfrågorna men vi hjälper till med de juridiska frågorna och ser mer specifikt vad man behöver tänka på i avtalen. När du ingår ett avtal mellan parter som har hemvist i olika länder, behöver du bland annat ha koll på vilket lands lagar som gäller om en tvist skulle uppstå.” säger George på Freja Partner.

”Jag gillar Freja Partners upplägg, det är schyst att jag har koll på mina kostnader. Från början visste vi vad vi behövde hjälp med, men under tiden har vi blivit upplysta om nya saker som vi först inte tänkte på. Då är det skönt att kostnaderna inte skenar iväg utan att jag hela tiden har koll på hur många timmar jag använt. Vi uppskattar också att vi när som helst kan ringa till Freja utan att det kostar något extra. Nu när det plötsligt blivit mycket juridik i branschen är det skönt att ha Freja Partner vid sin sida, vi bygger ju maskiner och tycker faktiskt inte att juridik är så roligt.” säger John.

Stäng fönster

Ett gott kreditbetyg är ett bevis på att verksamheten är välskött, och därmed en trygghetsfaktor för samarbetspartners och kunder.

Läs mer om kreditvärdighet
Stäng fönster

Dagens Industris Gasellundersökning rankar Sveriges mest framgångsrika företag. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Freja Partner är ett av dem.

Läs mer på Di Gasell